Потресаващо разкритие направиха работници от голям софийски  хипермаркет.Те разказаха как

...
Потресаващо разкритие направиха работници от голям софийски  хипермаркет.Те разказаха как
Коментари Харесай

Ужас! 20-годишни мръвки, прани в химикали заляха хипермаркетите! Вижте с какво ни тровят!

Потресаващо разобличаване направиха служащи от огромен софийски  хипермаркет.

Те описаха по какъв начин шефовете им ги карат всеки ден да взимат надълбоко замразено, 20-годишно свинско месо, да го накисват във вода и безусловно да го перат с някакви химикали, които и те не знаят какво съдържат. След тази злокобна преправка, го нарязват  и го поставят на  витрините за продажба.

По този метод се лъжат клиентите, че е прясно, поставя му се етикет “охладено ” и то придобива тип на одеве нарязано от заклано предния ден животно. В същото време обаче преди този момент е стояло в големи хладилници, 2 десетилетия замразено като камък. След „ прането “, то се подрежда на щанда и се прибягва до още един трик – особено осветяване . Така мръвката добива вкусен розов тип и дори дипломирани готвачи не могат да я разграничат от същински прясната.

Много хора, като се приберат у дома, виждат големи тъмни петна по месото, които не са забелязали в магазина поради осветлението, само че към този момент е късно да върнат покупката, или просто нямат време да се връщат назад и да вършат рекламации.

Според същите служащи, в случай че до два дни изпраното свинско не се продаде, то стартира да придобива мирис на развалено. Тогава се трансформира в кайма, от която незабавно се вършат вакуумирани или подготвени кюфтета и кебапчета, или се маринова, поставят му се разнообразни подправки или билки, които да убият гнусната миризма и още веднъж се предлага за продажба с етикет – „ овкусено “.

Каймата постоянно се прави от най-залежалата животинска стока и постоянно й се поставят подправки, с цел да не мирише.

Работниците настояват, че никой не може да направи инспекция в маркетите и да откри сигурно кое месо какъв брой време е било замразено преди да бъде импортирано в България. Голяма част от мръвките са вносен отпадък, а родните производители продават по дребните магазинчета и пазарите.

Най-страшна обаче е далаверата с телешкото месо, което се купува за бебета, или за заболели. Работилите в хипермаркетите настояват, че то напълно не е прясно и не е родно. Внася се от Бразилия или Аржентина.
Още там то се изкушава в машини и се лишават всичките му сокове. У нас идва като сушено, тъй като митото е доста по-малко.

Тук, на място, се поставя в перални, които са напълнени със солена вода и някакъв химикал. Върти се близо два часа, до момента в който си върне формата и цвета и се слага на витрината – още веднъж с надпис – „ охладено “.

Ако видите по какъв начин се случва всичко това, в никакъв случай няма да хапнете охладено телешко, настояват младежите, станали очевидци на магическите трикове. Те поучават заболели и майки на дребни деца да купуват месо с кост и то от квартални магазинчета. Така има някакъв късмет да не попаднат на отпадъци.

Всъщност май до момента не сме ставали очевидци на РИОКОЗ или друга контролна инспекция в непознатите вериги у нас.

Те си продават каквото желаят, вършат си каквото желаят, а наивният българин купува ли, купува… При това на по-високи цени, тъй като го мързи да обикаля пазарите.

//www.youtube.com/watch?v=qd4vUttE7O0

КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

Истинско закононарушение е да се предлага такова нещо на пазара и да се тровят потребителите с вмирисана кайма и пикантни кюфтета, сякаш преди малко свалени от скарата.

Само че у нас няма кой да влезе във веригите и да ги накаже за измамите. Пък и мъчно ще ги потвърди, тъй като за инспекциите ги уведомяват авансово корумпирани чиновници от самите контролни институции и търговците скриват „ пералните “.

В тази импотентна страна, в която всеки те прекарва както си желае, остава да се борим сами за здравето си.

Как ли? Като първоначално спрем да купуваме вмирисани мръвки от комерсиалните вериги.

Но българинът мързи да бойкотира и изобщо всевъзможни форми на колективен митинг и гражданско непокорство. Отвътре му идва да е индивидуалист – мазохист… и плебей!

Затова ще си хапваме развалено, натъпкано с химикали месо и ще се чудим след това за какво и от какво сме заболели!

Инфо: Скандално.НЕТ

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР